THIS EVENT HAS BEEN POSTPONED FROM SEPT 17 DUE TO A LACK OF SIGN-UPS. IN ITS PLACE WE WILL BE HOSTING A 4x30min (solo driver) RELAY AT THE SAME TRACKS. PLEASE SIGN UP FOR THE NEW EVENT HERE https://www.thesimgrid.com/championships/2039.
TRACKILICIOUS is proud to be hosting the first ever TOUR 24: RELAY OF THE AMERICAS
A SINGLE 24hr RACE on FOUR DIFFERENT TRACKS!!!
The results of this series will be calculated by adding up the time gaps from the end of each race. After 24 hours, the winning team will be the one which drives the most distance in the least amount of time. It's truly one 24 hour race done in four stages! Live timing will be available to track the overall standings during the race, as they'll be different from the positions on track.
- Team registrations and car changes will close on midnight Sept 16th EDT
- Teams may consist of between 1 and 8 drivers
- SEPT 17TH 09:00 EDT | P - COTA | 2hr | Practice server online
- SEPT 17TH 11:00 EDT | Q - COTA | 45min | Qualifying Session
- SEPT 17TH 12:00 EDT | R1 - COTA | 6hr | 1st Leg of Race
- SEPT 17TH 18:00 EDT | R2 - Laguna | 6hr | 2nd Leg of Race
- SEPT 18TH 00:00 EDT | R3 - Indy | 6hr | 3rd Leg of Race
- SEPT 18TH 06:00 EDT | R4 - Watkins | 6hr | 4th Leg of Race
- SEPT 17TH 15:00 CEST | P - COTA | 2hr | Practice server online
- SEPT 17TH 17:00 CEST | Q - COTA | 45min | Qualifying Session
- SEPT 17TH 18:00 CEST | R1 - COTA | 6hr | 1st Leg of Race
- SEPT 18TH 00:00 CEST | R2 - Laguna | 6hr | 2nd Leg of Race
- SEPT 18TH 06:00 CEST | R3 - Indy | 6hr | 3rd Leg of Race
- SEPT 18TH 12:00 CEST | R4 - Watkins | 6hr | 4th Leg of Race
- IMPORTANT NOTE FOR JOINING THE SERVER: The person signed up for the event as DRIVER 1 must be the first to join the server. If any driver other than DRIVER 1 is the first to join the server, no other driver from that team will be able to connect to the server for that race. If at any time all drivers become disconnected, DRIVER 1 will again have to be the first to rejoin.
- Teams will be able to change who is registered as DRIVER 1 for each of the four 6hr races. The deadline for making this change will be when the race timer of the previous race expires.
- Before each race, a list of drivers who are registered as DRIVER 1 will be published in Discord.
- One Quali + Four 6hr Races - There will be a single 45 min qualifying session for the first race. The subsequent three races have no qualifying sessions. The grid orders will be based on the overall standings.
- In between the races the server will be reset to the next track and there will be a short practice to give everyone a chance to connect. The practice session will lead straight into the race session, with a full formation lap.
- The finishing times for each 6hr race will be combined in such a way that preserves the gaps between competitors. After 24hr of racing, the winning team will be the one which drives the most distance in the least amount of time.
- Each 6hr race will have two results files uploaded to SimGrid. "Race 1" will display the results from that race. "Race 2" will display the updated overall standings.
- Live timing will be available on the race stream at twitch.tv/trackilicious, as well as via a Custom Race Control app which will be made available in Discord. Because of the way results are calculated, the positions in the live timing app will supersede those shown in the game.
- As well as the live timing app, the in game number plates will be colored based on the cars' positions in the standings at the start of each 6hr race.
- No stint timers. No minimum driver times. No restrictions.
We love to see the creativity on the grid and welcome custom liveries. If you are new and have questions, join our discord! We will be happy to help.
Required to have _0.dds and _1.dds files
No profanity or offensive visuals as our races are streamed
Upload Folder (Deadline - Midnight Sept 15th)
Please do not zip files. Just upload cars json and liveries folders into their respective folders.
TRACKILICIOUS is an organization that runs IRL track day events and SIM championships, combining the passion from both worlds to create a competitive SIM community for all skill levels. With the intense battles for hundredths in the front end, we ask that all registrants understand basic race craft and ensure they are confident in being safe through traffic. This will be enforced with stewarding to keep incidents on track to a minimum!